Diabetes-training


Een trainingsprogramma voor suikerpatiënten levert vaak meer op dan het voorschrijven van insuline en medicijnen. Letterlijk én figuurlijk. Want de deelnemers aan de diabetes-training voelen zich lichamelijk en geestelijk niet alleen veel beter, er kan ook nog eens worden bespaard op de kosten voor insuline en medicijnen. Kern van de training is de leefstijl van de patiënt te verbeteren. U wordt geleerd gezonder te leven en meer te bewegen.

Wat?

Het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft in samenwerking met TNO een beweegprogramma gemaakt voor mensen met diabetes type 2. Het beweegprogramma heeft als doel u te leren om dagelijks voldoende te bewegen en dat vooral te blijven doen, want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van uw gezondheid.

Waarom?

Meer controle met bewegen
Heeft u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden? Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant? Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes te voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten. Bewegen is belangrijk, houd uzelf gezond.

Elke dag verantwoord bewegen
Speciaal voor mensen met diabetes type 2 is het beweegprogramma ontwikkeld. U doorloopt het beweegprogramma samen met een registerfysiotherapeut. Dit is een fysiotherapeut die speciaal is opgeleid voor het beweegprogramma Diabetes type 2. Uw begeleiding is dus in goede handen.

Bij Fysiomeer is Guus Rutten opgeleid voor de begeleiding van het Diabetes Beweegprogramma. Tijdens het programma werkt u samen met uw fysiotherapeut om gezond en verantwoord te bewegen.

Wat levert het beweegprogramma u op?
Controle over uw bloedglucosewaarde tijdens bewegen, verbeterde conditie en verantwoord bewegen!

Hoe?

De fysiotherapeut zal beginnen met een eerste gesprek en het afnemen van een aantal testen. Hierdoor kan de fysiotherapeut u het beweegprogramma op maat aanbieden.
De testen laten zien wat uw huidige situatie is en welke bewegingen u kunt maken.

Na afloop van het beweegprogramma zal de fysiotherapeut wederom de testen afnemen en met u de resultaten en de voortgang bespreken. Het beweegprogramma is aangepast aan uw persoonlijke situatie. Tijdens het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut.

Het beweegprogramma duurt in totaal drie maanden. Sommige verzekeraars  geven een vergoeding voor dit beweegprogramma.

Meer weten? Neem contact op met:


Guus Rutten

Fysiotherapeut
Tel: 06-3865 0308
E-mail: guus@fysiomeer.nl