Perfect Pilates


Perfect Pilates is een eenvoudige en effectieve bewegingsvorm die zorgt voor een sterk lichaam en een sterke geest. Het is een functionele manier van bewegen die van pas komt bij alle dagelijkse activiteiten. Daarnaast richt Perfect Pilates zich op lichaamshouding, ademhaling en lichaamsbewustzijn. Perfect Pilates is een populaire fitheidstraining omdat het al meer dan honderd jaar een bewezen methode biedt, met gegarandeerde resultaten.

Wat?

Joseph Pilates ontwikkelde de Piltates-trainingsmethode, die tijdens de Eerste Wereldoorlog werd toegepast om het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren. Mede door Pilates’ overtuiging dat geestelijke en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn, beval hij de soldaten een aantal oefeningen aan met de nadruk op gecontroleerde, precieze bewegingen. Die oefeningen moesten de gewonde soldaten helpen hun gezondheid terug te vinden en hun belangrijkste spieren te verstevigen.

De Pilates-training werd na de Eerste Wereldoorlog in de VS vooral toegepast bij professionele dansers om blessures te overwinnen. Als ‘bonus’ ontdekten de dansers dat ze veel sterker en uitgebalanceerder werden na het volgen van Pilates’ trainingen en inzichten.

Ook vandaag de dag wordt de methode in de VS gegeven in speciale Pilates-studio’s door daartoe opgeleide en gespecialiseerde dansdocenten.

Bij Perfect Pilates zijn de sterke onderdelen uit de oude Pilates-methode gecombineerd met hedendaagse fitness-elementen. Hierdoor is de methode effectiever, veiliger en intensiever.

Waarom?

Voor mensen met rugklachten is Perfect Pilates een ideale en leuke manier om van de klachten af te komen. Uit recent onderzoek blijkt dat het ontzien van de rug (ofwel het ‘afvlakken’) de oorzaak is van veel rugklachten. Perfect Pilates gaat uit van een ‘actief holle rug’. Om een stevige onderrug te ontwikkelen, moet je de diepe rugspieren inschakelen. Dat kan alleen wanneer je de onderrug bewust hol maakt.

Perfect Pilates is ook de aangewezen methode voor mensen zonder klachten die een sterke rug, platte buik, en strakke benen en billen willen!

Ook tijdens de zwangerschap kan men Perfect Pilates volgen. Het is van groot belang om tijdens de zwangerschap fit te blijven, dit is gezonder voor zowel moeder als kind. Bij Perfect Pilates tijdens zwangerschap worden aangepaste  oefeningen gedaan vanuit een onbelaste uitgangspositie. Zo kan er tot de laatste dag van de zwangerschap op een verantwoorde en veilige manier getraind worden. Het lichaam van de zwangere vrouw wordt op deze manier optimaal voorbereid op de topprestatie die zij levert bij het bevallen.

Hoe?

De lessen worden gegeven in groepen van maximaal zes personen. Het werken in kleine groepen geeft de mogelijkheid om voldoende correcties en individuele aandacht te geven aan de cursisten. Om een goed resultaat te krijgen is het van groot belang dat u de basisinstelling, maar ook de rest van de oefeningen correct uitvoert.

Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen aan bod. Pilates is dan ook, zoals de grondlegger het noemde, “de kunst van de spierbeheersing”.

Meer weten? Neem contact op met:


Kirsten Schouten

Mensendiecktherapeut
Tel: 06-2544 3341
E-mail: kirsten@fysiomeer.nl