Sport- en ontspanningsmassage


Sportmassage bevordert de bloedsomloop, ontspant de spieren en bevordert het herstel van spieren na blessures, pijnklachten en zware sportieve inspanning. Ontspanningsmassage helpt de spieren te ontspannen en het gevoel van spanning en stress los te laten

Bij Fysiomeer treft u vakbekwame en ervaren masseurs.

Wat?

Sportmassage is een stevige massage met een relatief hoog ritme. Het stimuleert daardoor de doorbloeding intensief. In spieren en op knooppunten voert deze vorm van massage de afvalstoffen af die u hebt opgebouwd met intensief sporten of werken. Het doel is een sneller herstel van de gedane fysieke arbeid en een ontspannen en los gevoel na de massage.

Ontspanningsmassage is een rustige vorm van massage, eventueel gebruik makend van drukpunten. Met een milde vorm van strijkingen, knedingen en drukpuntstimulatie wordt aangezet tot een betere doorbloeding. Met name de spieren die door de drukte van alle dag in gespannen toestand zijn geraakt en moeite hebben zelf weer te ontspannen, komen hiervoor in aanmerking. Tijdens de massage ontstaat een rustig, ontspannend en tevreden gevoel, zodat u zich weer helemaal opgeladen voelt.

Waarom?

Een actieve levensstijl vermindert de kans op een hoop fysieke aandoeningen en verbetert het mentale welbevinden. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn. Naast bewegen is er ook voldoende tijd nodig voor herstel en opbouw van ons lichaam. Dat doet ons lichaam uit zichzelf als we in rust zijn, dus vooral ‘s nachts wanneer we slapen en op rustige momenten overdag.

Vaak genoeg is er in ons leven echter meer actie dan rust. Denk bijvoorbeeld aan aanhoudende lichamelijk arbeid zoals intensief sporten, een deadline op het werk, of het runnen van een gezin met jonge kinderen.

Langdurige druk zorgt dat we onvoldoende uitrusten en herstellen, zowel fysiek als mentaal. Op zich niet erg, maar deze situatie moet niet te lang duren en in veel gevallen kan ons lichaam wel een handje geholpen worden om effectiever te herstellen.

Wij van Fysiomeer bieden u letterlijk dit handje met sport- of ontspanningmassage.

Hoe?

Onze masseurs zijn allemaal fysiotherapeut. Zodoende kunnen zij u verantwoord behandelen, u van gedegen advies voorzien en eventueel lichte rekoefeningen voor spieren en gewrichten doornemen. Tevens heeft de fysiotherapeut verstand van specifieke ontspanningsoefeningen voor op het werk of thuis.

Sport- en ontspanningsmassage kan ingezet worden ter preventie van blessures en om een ontspannen gevoel te bewerkstelligen. Vooraf aan een massage-episode voeren wij kort een screening uit. Bij specifieke gezondheidsproblemen kunnen wij u adviseren om contact op te nemen met uw huisarts of om onder fysiotherapeutische behandeling te komen.

Kosten
Een half uur kost € 42,50 incl. BTW.

Als u een lichaamshelft (rug of benen) goed wilt laten behandelen,  gaat u dan uit van een half uur massage. Een intensieve massage kost per lichaamshelft drie kwartier tot een uur.

Meer weten? Neem contact op met:


Justin de Roo

Fysiotherapeut en Sportmassage
Tel: 06-5709 6156
E-mail: justin@fysiomeer.nl