Claudicatio intermittens

Heeft u moeite met lopen en wandelen? Kunt u maar korte stukje lopen en moet u dan stoppen? Dit noemt men etalagebenen, of met een duur woord claudicatio intermittens: het dichtslibben van de bloedvaten in de benen. Bij Fysiomeer kunt u een programma volgen waardoor uw loopafstand toeneemt en u minder beperkingen ondervindt van uw aandoening.

Lees meer

COPD therapie

COPD is een verzamelnaam voor de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Het is een ongeneeslijke ziekte met ernstige benauwdheid als kenmerk. COPD is een longziekten waarbij de longen zijn beschadigd, ademen is moeilijker en je hebt
minder energie.

Lees meer

Dry Needling

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Vaak gericht op het verbeteren van ( chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen. Verbetering kan direct voelbaar/ merkbaar zijn.

Lees meer

Hoofdpijn en duizeligheid

Heeft u vaak last van hoofdpijn of duizeligheid? Misschien is dan de fysiotherapeut niet de eerste persoon waar u aan denkt om met uw klachten aan te kloppen. Toch kan de fysiotherapeut uitkomst bieden. Vaak hebben hoofdpijn en duizeligheid direct veel impact op het dagelijks leven. Hoofdpijn en duizeligheid komen samen voor, maar vaker zien we het los van elkaar.

Lees meer

Echografie

Met echografie kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we bij Fysiomeer in staat diverse aandoeningen duidelijk in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen. Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar.

Lees meer

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Lees meer

Medical taping concept

Spieren hebben niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen.

Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met medical taping, stimuleert dat het zelfherstellendvermogen van het lichaam.

Lees meer

Mensendieck

De oefentherapeut is een expert op het gebied van houding en beweging. Tijdens de therapie wordt u bewust gemaakt van alle dagelijkse bewegingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u veelvuldig maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbetert u uw houding en ontdenkt u een optimale manier van bewegen.

Lees meer

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie – ook wel manuele lymfedrainage genoemd – is een specifieke massagetechniek die gericht is op verhoging van de transportcapaciteit van het lymfestelsel. Door gebruik te maken van bepaalde (specifieke) handgrepen kan het vocht verplaatst worden naar gebieden in het lichaam waar het lymfesysteem nog in tact is zodat het daar vandaan in de circulatie / bloedsomloop kan worden opgenomen.

Lees meer

Osteoporose, Osteopenie

Heeft u afname van uw botdichtheid en is dat door uw arts gediagnostiseerd? Dan heeft u osteopenie of osteoporose, ook wel botontkalking genoemd. Bent u boven de 50 jaar en heeft u recent een botbreuk of al vaker een botbreuk gehad? Dan is het raadzaam om in overleg met uw arts uw botdichtheid te laten meten. Bij Fysiomeer kunt u een programma volgen waardoor u de afname van uw botdichtheid kunt afremmen.

Lees meer

Perfect Pilates

Perfect Pilates is een eenvoudige en effectieve bewegingsvorm die zorgt voor een sterk lichaam en een sterke geest. Het is een functionele manier van bewegen die van pas komt bij alle dagelijkse activiteiten. Daarnaast richt Perfect Pilates zich op lichaamshouding, ademhaling en lichaamsbewustzijn. Perfect Pilates is een populaire fitheidstraining omdat het al meer dan honderd jaar een bewezen methode biedt, met gegarandeerde resultaten.

Lees meer

Sport- en ontspanningsmassage

Sportmassage bevordert de bloedsomloop, ontspant de spieren en bevordert het herstel van spieren na blessures, pijnklachten en zware sportieve inspanning. Ontspanningsmassage helpt de spieren te ontspannen en het gevoel van spanning en stress los te laten

Bij Fysiomeer treft u vakbekwame en ervaren masseurs.

Lees meer