Medische fitnesstraining


Bij medische fitnesstraining wordt u begeleid door een fysiotherapeut. Het trainingsschema is zodanig opgesteld dat u ondanks eventuele beperkingen toch kunt sporten. Ook kunt u medische fitnesstraining zien als aanvulling op uw revalidatie na een blessure.

Medische fitness is tevens geschikt voor mensen die aan hun gezondheid willen werken maar de stap naar een sportschool te groot vinden.

Wat?

Medische fitness: trainen in groepsverband met individuele zorg op maat. Op die basis wordt gewerkt met een specifieke training. Deze training is medisch verantwoord en speelt in op uw individuele doelstelling.

Waarom?

Medische fitness is zeer geschikt voor mensen die na fysiotherapeutische behandelingen hun opgebouwde conditie en kracht willen onderhouden c.q. uitbreiden en is eveneens geschikt voor mensen die de stap naar de sportschool (te) groot vinden. Op deze manier kunt u in een veilige en rustige omgeving aan uw lichamelijke gezondheid werken.

Medische fitness zal de gezondheid herstellen, bevorderen en onderhouden. Het verbeteren van de algemene conditie, uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, hart- en longconditie, coördinatie, het verbeteren van de verhouding vet- en spierweefsel, maar ook zelfvertrouwen, humeur, stressbeheersing en zelfmanagement kunnen verbeteren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat met een uur training al resultaten geboekt worden.

Onze trainingen worden op verschillende dagen en tijden gegeven. Zie voor de exacte tijden onze  Trainingstijden. De trainingen worden niet vergoed door de verzekeraar en moet u dus zelf bekostigen.

Hier leest u meer over de tarieven.

Hoe?

Iedere training wordt begeleid door een fysiotherapeut. Voordat we starten, wordt er een test afgenomen. Deze bestaat uit een vragenlijst (o.a. medische achtergrond), bepaling van de bloeddruk en hartslag, test voor het evenwicht, de lengte en het lichaamsgewicht (Body Mass Index).

Vervolgens wordt er een fietstest afgenomen (de PWC- test) en een Fitheids-test op de lopende band. Als laatste bespreken we uw doelstellingen voor de training en de voorkeur van dag en tijdstip. Dit alles duurt ongeveer één uur.

Op basis van uw testresultaten wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Na verloop van tijd worden de fietstest en/of de looptest herhaald en uw trainingsschema aangepast.

Uw persoonlijke gegevens en uw testresultaten houd u zelf bij en worden door u zelf bewaard.

Er wordt getraind in groepen van maximaal acht personen. In de trainingsruimte hebben wij de beschikking over drie roeiapparaten, vier fietsen, twee lopende banden, een stepper, een wave en een cross trainer voor cardio-vasculaire training. Daarnaast zijn er voor de krachttraining de pully, multipress, quadricepsbank, legpress, een verstelbare buikspierbank, lat pull down en een rugspierbank voor krachttraining.

Meer weten? Neem contact op met:


Guus Rutten

Fysiotherapeut
Tel: 06-38650308
E-mail: guus@fysiomeer.nl