Mensendieck


Bukken, tillen, zitten en lopen zijn allemaal dagelijkse handelingen die we vaak uitvoeren maar eigenlijk nooit bij stilstaan. Maar wat als deze handelingen niet meer “gewoon” zijn en extra klachten opwekken of niet meer gaan vanwege de klachten?!

Wat?

De oefentherapeut is een expert op het gebied van houding en beweging. Tijdens de therapie wordt u bewust gemaakt van alle dagelijkse bewegingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u veelvuldig maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbetert u uw houding en ontdenkt u een optimale manier van bewegen.

Beter worden in bewegen; daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar spreek af met een oefentherapeut!

Oefentherapie Mensendieck is gericht op het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten aan bijvoorbeeld de botten, spieren, pezen of banden (ligamenten). Klachten kunnen ontstaan door een inefficiënte houding-, en bewegingspatroon of door een (sport)blessure, operatie of ziekte.
Door middel van oefeningen worden houding en beweging verbeterd. Deze oefeningen kunt u thuis of op het werk gemakkelijk toepassen.

Slaapoefentherapie
Iedereen slaapt wel eens slecht. Maar als u langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u steeds meer beperkingen in uw functioneren. Op den duur beïnvloed het uw hele leven en al uw emoties. Een effectieve manier om van een slaapprobleem af te komen is slaapoefentherapie! Tijdens de therapie krijgt u meer inzicht in het slaapprobleem en alles wat invloed heeft op de slaap. Een actieve aanpak van de klachten met stap voor stap opgebouwde oefeningen en adviezen/tips. Alle oefeningen en adviezen zijn direct toepasbaar in uw dagelijks leven. Voor meer informatie zie: www.slaapoefentherapie.nl

Waarom?

Oefentherapie Mensendieck is een actieve therapie waarbij u begeleid en gecoacht wordt tijdens het gehele behandeltraject. Actief wilt zeggen dat u zelf leert begrijpen hoe een klacht ontstaat en op welke manier u dit zelf actief kan verhelpen, verminderen en/of voorkomen.

U kunt terecht bij de oefentherapeut met de volgende klachten:

 • Hoofdpijn en spanningsklachten
 • Bekkenbodem
 • Arbeidsgerelateerde klachten
 • Rug- en bekkenklachten (tijdens of na de zwangerschap)
 • Arm-, nek- en schouderklachten
 • Ademhalingsklachten
 • Motorische klachten
 • Heup-, knie- en voetklachten
 • Chronische aandoeningen
 • Slaapproblemen
 • Ontspanningstherapie

Hoe?

Na een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit bestaat uit een zorgvuldige keuze van oefeningen en activiteiten. U leert uw oude patroon te door breken zodat de kans op terug keren van de klachten verminderd.

Voor oefentherapie Mensendieck is meestal geen verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig. De behandeling word vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. De dekking van uw aanvullende verzekering bepaald dus het aantal behandelingen of het bedrag dat u vergoed krijgt. Dit gaat niet ten kosten van uw eigen risico.

Meer weten? Neem contact op met:


Kirsten Schouten

Mensendiecktherapeut
Tel: 06-2544 3341
E-mail: kirsten@fysiomeer.nl