Site menu:

Verhuisd

De locatie Spinnekop is verhuisd naar Molenwijk 15 in Amsterdam.

Zie de pagina Contact - Route voor meer informatie.Perfect Pilates

WAT?

Pilates is een trainingsmethode uit de eerste wereldoorlog. De training is gericht op individuele instructie en werd na de eerste wereldoorlog in de VS vooral toegepast bij professionele dansers. Ook vandaag de dag wordt de methode in de VS gegeven op speciale Pilates Studio's door speciaal opgeleide en gespecialiseerde dansdocenten. Bij Perfect Pilates zijn de sterke onderdelen uit de oude Pilates methode gecombineerd met hedendaagse fitness elementen. Hierdoor is de methode effectiever, veiliger en intensiever.

WAAROM?

Voor mensen met rugklachten is dit een ideale en leuke manier om van de klachten af te komen. Uit recent onderzoek blijkt dat het ontzien (ofwel het afvlakken van de rug) de oorzaak is van veel rugklachten. Perfect Pilates gaat uit van een 'actief holle rug'. Om een stevige onderrug te ontwikkelen moet je de diepe rugspieren inschakelen. Dat kan alleen wanneer je de onderrug bewust hol maakt. Dus ook de zogenaamde neutrale onderrug is onzin want het gaat hier om het actief inschakelen van de rugspieren.

Maar Perfect Pilates is ook de methode voor mensen zonder klachten die een sterke rug, platte buik, en strakke benen en billen willen!

Ook tijdens de zwangerschap kan men Perfect Pilates volgen. Het is van groot belang om tijdens de zwangerschap fit te blijven, dit is gezonder voor zowel moeder als kind. Bij Zwangerschaps Perfect Pilates worden de aangepaste oefeningen gedaan vanuit een onbelaste uitgangspositie, zo kan er tot de laatste dag van de zwangerschap op een verantwoordelijke en veilige manier getraind worden. Het lichaam van de zwangere vrouw wordt op deze manier optimaal voorbereid op de topprestatie die geleverd moet worden tijdens het bevallen.

HOE?

De lessen worden gegeven in groepen van maximaal 8 mensen. De openingstijden vindt hier. Het werken in kleine groepen geeft de mogelijkheid om voldoende correcties en individuele aandacht te geven aan de cursisten. Om een goed resultaat te krijgen is het van groot belang dat de basisinstelling, maar ook de rest van de oefeningen correct worden uitgevoerd.

Kracht, lenigheid en stabiliteit zullen aan bod komen. Pilates is zoals de grondlegger het noemde: "de kunst van de spierbeheersing".

Om te kijken of Perfect Pilates ook voor jou de methode is kun je een proefles komen doen op beide lokaties. De proefles is gratis, maar bel wel even van te voren om te reserveren.