Site menu:

Verhuisd

De locatie Spinnekop is verhuisd naar Molenwijk 15 in Amsterdam.

Zie de pagina Contact - Route voor meer informatie.Medische fitnesstraining

WAT?

Medische fitness: trainen in groepsverband met individuele zorg op maat. Op die basis wordt gewerkt met een specifieke training. Deze training is medisch verantwoord en speelt in op uw individuele doelstelling.

WAAROM?

Medische fitness is zeer geschikt voor mensen die na fysiotherapeutische behandelingen hun opgebouwde conditie en kracht willen onderhouden c.q. uitbreiden en is eveneens geschikt voor mensen die de stap naar de sportschool (te) groot vinden. Op deze manier kan in een veilige en rustige omgeving aan uw lichamelijke gezondheid gewerkt worden.

Medische fitness zal de gezondheid herstellen, bevorderen en onderhouden. Het verbeteren van de algemene conditie, uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, hart- en longconditie, coördinatie, het verbeteren van de verhouding vet- en spierweefsel, maar ook zelfvertrouwen, humeur, stressbeheersing en zelf-management kunnen verbeteren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat met een uur training al resultaten geboekt worden.

Onze trainingen worden gegeven op de avonden van maandag tot en met donderdag. Dinsdag en vrijdag is er in de middag ook een training. Zie voor de exacte tijden onze pagina met openingstijden. De trainingen worden niet vergoed door de verzekeraar en moet u dus zelf bekostigen.

Voor de tarieven kunt u naar het kopje tarieven.

HOE?

Iedere training wordt begeleid door een fysiotherapeut. Voordat er gestart kan worden, wordt er een test afgenomen. Deze bestaat uit een vragenlijst (o.a. medische achtergrond), bepaling van de bloeddruk en hartslag, test voor het evenwicht, de lengte en het lichaamsgewicht (Body Mass Index).

Vervolgens wordt er een fietstest afgenomen (de PWC- test) en een Fitheids-test op de lopende band. Als laatste bespreken we uw doelstellingen voor de training en de voorkeur van dag en tijdstip. Dit alles duurt ongeveer één uur.

Op basis van uw testresultaten wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Na verloop van tijd worden de fietstest en/of de looptest herhaald en uw trainingsschema aangepast.

Uw persoonlijke gegevens en uw testresultaten worden zorgvuldig bewaard.

Er wordt getraind in groepen van maximaal 8 personen. In de trainingsruimte hebben wij de beschikking over 3 roeiapparaten, 3 fietsen, een lopende band, een stepper, een wave en een cross trainer voor cardio-vasculaire training. Daarnaast dienen de pully, multipress, quadriceps- en hamstringbank, een verstelbare buikspierbank, lat pull down en een rugspierbank voor krachttraining.