Site menu:

Verhuisd

De locatie Spinnekop is verhuisd naar Molenwijk 15 in Amsterdam.

Zie de pagina Contact - Route voor meer informatie.Claudicatio Intermittens training

WAT?

Het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft in samenwerking met TNO een beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met Claudicatio Intermittens, ook wel etalage benen genoemd. Dit is het dichtslippen van de bloedvaten in de benen waardoor het lopen moeizamer gaat en vaak pijn doet.
Het beweegprogramma heeft als doel u te leren dagelijks voldoende te bewegen en dat vooral te blijven doen, want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van uw gezondheid en om de achteruitgang van uw bloedvaten tegen te gaan.

WAAROM?

Heeft u moeite met lopen en wandelen? Kunt u maar korte stukjes lopen? Moet u regelmatig stoppen tijdens wandelingen? Bewegen is gezond en helpt de klachten bij Claudicatio Intermittens te verminderen. Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten.
Bewegen is belangrijk, houdt uzelf gezond. Speciaal voor mensen met Claudicatio Intermittens is het beweegprogramma ontwikkeld. U doorloopt het beweegprogramma samen met een registerfysiotherapeut. Dit is een fysiotherapeut die voldoet aan de kwaliteitseisen van het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Deze fysiotherapeut is daarnaast speciaal opgeleid voor het beweegprogramma Claudicatio Intermittens. Uw begeleiding is dus in goede handen. Bij FYSIOmeer zijn er twee fysiotherapeuten opgeleid voor de begeleiding van Claudicatio Intermittens: Guus Rutten en Lindia Wassenborg. Zij zijn lid van het landelijke netwerk ClaudicatioNet www.claudicationet.nl, zodat een optimale begeleiding gewaarborgd is. Bepaalde verzekeraars vergoeden deze training alleen als deze wordt uitgevoerd door fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij ClaudicatioNet.

Wat levert het beweegprogramma op?

Door het programma leert u door de klachten heen te lopen waardoor uw loopafstand toeneemt en u minder beperkingen ondervindt van uw aandoening.

HOE?

De Fysiotherapeut zal beginnen met een eerste gesprek en het afnemen van een aantal testen. Hierdoor kan de fysiotherapeut u het programma op maat aanbieden.
De testen laten zien wat uw huidige conditie is en wat uw mogelijkheden zijn.

Na afloop van het beweegprogramma zal de fysiotherapeut wederom de testen afnemen en met u de resultaten en de voortgang bespreken. Het beweegprogramma is aangepast aan uw persoonlijke situatie. Tijdens het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut.

Het beweegprogramma duurt in totaal drie maanden. Informeer voor dit KNGF-beweegprogramma bij uw FYSIOmeer. Over de vergoeding van het beweegprogramma kunt u contact opnemen met uw eigen verzekeraar.