Site menu:

Verhuisd

De locatie Spinnekop is verhuisd naar Molenwijk 15 in Amsterdam.

Zie de pagina Contact - Route voor meer informatie.Artrose training

WAT?

Het koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft in samenwerking met TNO een beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met heup en knie artrose. Het beweegprogramma heeft als doel u te leren voldoende te bewegen en dat vooral te blijven doen, want bewegen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.

WAAROM?

Heeft u moeite met bewegen vanwege de klachten? Bent u bang om pijn te krijgen als u gaat bewegen? Denk u dat de artrose toeneemt als u gaat bewegen? Bewegen is gezond en helpt de klachten bij artrose te verminderen. Tevens vermindert bewegen de kans op hart- en vaatziekten. Bewegen is belangrijk, houdt uzelf gezond. Speciaal voor mensen met heup- en knie artrose is het beweegprogramma ontwikkeld. U doorloopt het beweegprogramma samen met een registerfysiotherapeut. Dit is een fysiotherapeut die voldoet aan de kwaliteitseisen van het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Deze fysiotherapeut is daarnaast speciaal opgeleid voor het beweegprogramma artrose. Uw begeleiding is dus in goede handen. Bij FYSIOmeer zijn er twee fysiotherapeuten opgeleid voor de begeleiding van artrose van de heup of knie: Guus Rutten en Lindia Wassenborg.

HOE?

De Fysiotherapeut zal beginnen met een eerste gesprek en het afnemen van een aantal testen. Hierdoor kan de fysiotherapeut u het programma op maat aanbieden.
De testen laten zien wat uw huidige conditie is en wat uw mogelijkheden zijn.

Na afloop van het beweegprogramma zal de fysiotherapeut wederom de testen afnemen en met u de resultaten en de voortgang bespreken. Het beweegprogramma is aangepast aan uw persoonlijke situatie. Tijdens het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut.

Het beweegprogramma duurt in totaal drie maanden. Informeer voor dit KNGF-beweegprogramma bij uw FYSIOmeer.