Site menu:

Verhuisd

De locatie Spinnekop is verhuisd naar Molenwijk 15 in Amsterdam.

Zie de pagina Contact - Route voor meer informatie.Medical Taping Concept

WAT?

Medical Taping Concept is een tapemethode waarbij gebruik wordt gemaakt van rekbare tape. De speciale elastische, watervaste, en hypoallergenen tape is in Nederland door de ex-profvoetballer Alfred Nijhuis geïntroduceerd vanuit Azië. Doordat de tape 140% rekbaar is wordt het gewricht niet totaal geïmmobiliseerd, maar wordt de functie van het gewricht ondersteund en kan er dus sneller functioneel worden getraind. Hierdoor kan het herstelproces zo snel mogelijk verlopen.

WAAROM?

Indicatiegebied:
Voor de tarieven kunt u naar het kopje tarieven.

HOE?

Afhankelijk van de indicatie wordt de tape op 110%, 130% of 140% rek aangebracht. Om de spier te ontspannen of om vocht af te voeren wordt de tape onder de laagste spanning aangebracht zodat de opperhuid wordt opgetild, waardoor er ruimte ontstaat tussen de opperhuid en de 2e laag waarin de haarvaatjes en de lymfevaatjes liggen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor de afvalstoffen beter worden afgevoerd en de voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Tevens verminderd de druk op zenuwen, waardoor minder pijngewaarwording. Doordat de tape 24 uur per dag blijft zitten ben je continu bezig het genezingsproces te stimuleren, waardoor sneller herstel. Moet een gewricht juist ondersteund worden en dient de eindstand geremd te worden dan wordt de tape onder grotere rek aangebracht.

De tape is verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw, oranje, zwart en huidskleur. Ook kan ermee gedoucht en gezwommen worden. De tape blijft tussen de 3 en 7 dagen zitten. U kunt de tape bij FYSIOmeer aanschaffen of mogelijk op recept verkrijgen bij de apotheek.